Atelier verbouwing Voorburg

In februari 2021 zijn we begonnen met het slopen van de ruimte. Nadat de container vol was en de ruimte volledig leeg was, konden we beginnen met de opbouw. Voorafgaand aan de werkzaamheden hebben we 3D-tekeningen gemaakt in SketchUp om de ruimte optimaal in te delen. Dit stelde ons in staat om precies te plannen waar het leidingwerk en de stroompunten moesten komen. Hoewel de ruimte oorspronkelijk geen toilet had, was dit wel een wens. Tijdens het slopen ontdekten we echter dat er al een rioolaansluiting achterin de ruimte aanwezig was, waardoor we het toilet in de linkerachterhoek konden plaatsen.

Het keukenblok achterin de ruimte is uitgerust met een wastafel en koelkast. Daarnaast hebben we naast het keukenblok een kleine ruimte gecreëerd voor de wasmachine en opbergkasten.

 

“Deze verbouwing transformeert niet alleen je werkruimte, maar ook de manier waarop je werkt.”

In het midden van de ruimte wilden we elektriciteitsaansluitingen realiseren, zodat de tafel van stroom en licht kon worden voorzien zonder dat er bedrading over de grond hoefde te lopen. Het plafond is uitgerust met inbouwspots en twee Sonos inbouwluidsprekers.

Bovendien hebben we achterin de ruimte een dakraam geïnstalleerd voor extra natuurlijk licht en ventilatie.

Aangezien de ruimte voorheen dienst deed als garage, was er vooraan een zware elektrische schuifdeur. Deze hebben we vervangen door een nieuwe pui met twee openslaande deuren en twee ramen. De ramen zijn voorzien van folie, waardoor er naar buiten kan worden gekeken zonder dat er van buiten naar binnen kan worden gekeken. Ook de binnen deuren zijn allemaal vervangen voor nieuwe paneeldeuren met jaren 30 deurbeslag.

De wanden en het plafond zijn volledig geïsoleerd met Kingspan isolatiepanelen. Bovendien hebben we vloerverwarming geïnstalleerd en daarbovenop een epoxy gietvloer aangebracht. Alle wanden zijn strak gestuct en wit geverfd.

Afwerking

Voor de afwerking is gekozen voor lichte materialen, waarbij de wanden van het toilet, de keuken achterwand en de toonbank zijn bedekt met visgraat tegels. De toonbank is opgebouwd met behulp van een Ikea Pax-kast met een eikenhouten blad. Zowel de kast achter de toonbank als het keukenblok zijn afkomstig van Ikea.

De totale renovatie heeft de garage volledig getransformeerd tot een werkruimte die van alle gemakken is voorzien. Met deze vernieuwingen is de ruimte onherkenbaar veranderd.


Hieronder een foto reportage van de de verbouwing.